Zacusca cu ceapa verde

zacusca cu ceapa verde

Zacusca cu ceapa verde si castravete Fabio. Pentru prima masa de azi, am cotrobait prin camara dupa un borcan de zacusca ( home made). Toamna trecuta am facut zacusca multa, am cumparat un sac de vinete, unul jumate de ardei capia si restu. Am stat doua zile in fata gratarului! Am facut si ardei capia in otet. Dar am muncit si eu si nevasta (ilegala) deosebit de mult, dar avem camara plina si gustoasa! Reteta la toamna.

Zacusca cu ceapa verde

Ingrediente pentru reteta de zacusca de vinete pentru iarna

1 kg de vinete
1,5 kg de ardei kapia
1 kg de ceapa
1 kg de morcov
500 ml de apa (cat sa cuprinda morcovul ras atunci cand il calim)
500 grame de ulei
400 grame de bulion
sare, piper dupa gust

Mod de preparare pentru reteta de zacusca de vinete pentru iarna

Vinetele si ardeiul le coacem la gratar, pe aragaz sau in cuptor, le deccozim si le punem la scurs, intr-o sita pana curatam ceapa si morcovul. Dupa ce toate legumele sunt curatate taiem cu ajutorul masinii de tocat carne sau a robotului de bucatarie. Eu il folosesc pe acesta ( Click aici ) si sunt foarte multumita de el.

robot de bucataarie

Punem 200 de grame de ulei intr-un vas incapator pe care il asezam pe aragaz la foc mediu. Adaugam ceapa taiata cubulete si o calim doua-trei minute cat sa isi schimbe culoarea. Apoi adaugam morcovul si apa, amestecam si lasam sa fiarba impreuna aproximativ un sfert de ora-20 de minute. Dupa ce a scazut apa adaugam ardeiul, vinetele, restul de ulei si bulionul. Potrivim de sare si piper si mai lasam sa fiarba la foc mic amestecand sa nu se lipeasca, pana cand uleiul iese la suprafata. Cand zacusca de vinete este gata o punem in borcane sterilizate, le lasam sa se raceaasca lent acoperite cu paturi. A doua zi le putem aseza in camara pentru la iarna.

Sugestie de servire zacusca de vinete

Noi am servit zacusca cu ceapa verde si castraveti. Metita sa incercati! Pofta buna!

 

Save

Recomandari

Tags:

Comments are closed.