Vinul lui Iordache

Vinul lui Iordache, vin roze

Vinul lui Iordache – 2014. Cum faci vin roze? Toamna a venit! Bucuria mea! Am fost la piata Pucheni si am cumparat struguri: cantitati aproximative : 500 kg de feteasca alba, 80 kg de merlot, 120 kg de muscat otonel. Merlotul este pentru culoare, muscatul pentru buchet. Am cumparat si un zdrobitor de struguri (click aici pt oferte)  pentru a nu-l mai imprumuta de la vecini si m-am apucat de treaba!

In tocitoarea de 500 de kg am amestecat toate soiurile pentru a obtine roze si rosu. O parte din feteasca si muscat am zdrobit separat intr-un butoi de 200 de litri pentru a face si vin alb.
Totul s-a intamplat joi. Duminica am tras vinul roze, aproximativ 180 de litri si vinul alb din butoi – 80 de litri.
Multi storc strugurii fara ai mai lasa pe boasca. Dupa parerea mea, in perioada cand sta pe boasca isi ia aroma, culoare si tarie.
Ce a mai ramas in butoi am amestecat cu ce era in vasul mare. De aici o sa iasa un vin rosu rubiniu foarte tare si cu un buchet deosebit. Sper eu, inca 80 de litri.
Acum sunt la faza de fierbere. Fierberea trebuie sa fie cat mai lunga. Pana in decembrie. Vinul trebuie sa treaca prin procesul lui natural fara a fi grabit.

Vinul lui Iordache

Vinul lui Iordache

IMG_6339.JPG  IMG_6338.JPGIMG_6325.JPG

Recomandari

Tags: ,

Comments are closed.