Varza murata pentru iarna la butoi

Varza murata pentru iarna la butoi

Ingrediente pentru varza murata

Pentru a pune varza la murat nu ai nevoie de multe ingrediente. In principiu, ai nevoie doar de varza, sare, marar uscat, cimbru, hrean, boabe de porumb si un recipient in care sa punem varza, de obicei se foloseste un butoi, fie de plastic fie de lemn.

Cum se pune varza la murat?

Varza se curata de frunzele palite de deasupra si se spala. apoi se scoate cotorul din interior cu un cutit bine ascutit. daca verzele sunt prea mari pot fi taiate in 2 sau in 4. In fiecare gaura, unde a fost cotorul, se pune sare cat sa acopere gaura. In butoi se aseaza varza si printre ele celelalte condimente. Se aseaza in butoi cele mai mari jos, cele mici deasupra.

Cum faci saramura pentru varza murata?

Saramura pentru varza o fac asa: 1 lingura sare la 1 L de apa. Atentie folositi sare de muraturi nu sare iodata! Puneti apa intr-un recipient mai mare si amestecati pana cand este dizolvata cat mai bine. Apoi o turnati peste varza din butoi

Cand se pune varza la murat?

Varza se pune la murat la sfarsit de octombrie – inceput de noiembrie, cand vremea se racoreste. Ea se mureaza lent in 6-8 saptamani, in functie de cat de cald sau rece este spatiul unde este depozitata. Fiti linsititi ca veti avea varza murata de Sarbatori!

Cum se alege varza pentru murat?

Varza trebuie sa fie de toamna, cu frunzele fine, nu din cea de vara care are frunzele si nervurile groase. Verzele trebuie sa fie potrivite, cat sa intre pe gura butoiului, sa fie plate nu rotunde. Varza plata are frunzele mai subtiri si e mai batuta.

Ce faci dupa ce ai asezat varza in butoi si ai pus saramura peste ele?

In urmatoarele zile, varza trebuie pritocita sau suflata cum mai spun unii… De trei sau patru ori in prima saptamana, apoi mai rar. Mai intai iei spuma care s-a făcut, cu spumiera. Iei un furtun gros si lung, il bagi in saramura, strecurandu-l printre verze, si sufli cu putere in el.

Recomandari

Comments are closed.