Suc de rosii pentru iarna fara conservanti

Suc de rosii pentru iarna fara conservanti

Suc de rosii pentru iarna fara conservanti.

Suc de rosii pentru iarna fara conservanti. Toamna umplem camara cu tor felul de bunatati, de la muraturi de tot felul la suc de rosii si dulceturi. Astazi va propun o reteta de suc de rosii pentru iarna fara conservnti foarte usoara si la indemana oricui.

De ce ai nevoie pentru suc de rosii pentru iarna fara conservanti?

– rosii bine coapte
– sare
– optional se pot adauga frunze de telina, busuioc, patrunjel, zahar sau miere dupa preferinte
– storcator manual de rosii/masina de tocat carne cu accesoriu special pentru suc de rosii/robot de bucatarie
– borcane sau sticle sterilizate in prealabil in cuptor

Mod de preparare suc de rosii pentru iarna fara conservanti

Suc de rosii pentru iarna fara conservanti

Daca detineti o masina de tocat carne este posibil sa aveti si accesoriul pentru sucul de rosii si puteti sa o folositi pe aceasta.

  • Dupa obtinerea sucului de rosii fara samburi si pielite, puneti-l intr-un ceaun sau o oala si asezati-l pe aragaz la foc mediu. Se fierbe pana cand sucul ajunge la consistenta dorita. Inainte de a-l opri din fiert, cu cateva minute inainte, adaugati sareadupa gust si celelealte condimente. Sucul se pune in borcane sterilizate/ sticle sterilizate si se pun in cuptor, sub care am asezat un suport rece, metalic (pentru a nu crapa borcanele) si inchidem etans, cu capacele potrivite. O alta obtiune de sterilizare este sa asezati borcanele intr-un vas cu apa in cuptor pentru 30 min.
  • Dupa ce sunt gata borcanele pe punem intr-un loc sile acoperim cu o patura pana a doua zi. Scopul acoperirii cu patura este pentru racire lenta si sterilizare completa, astfel pastrandu-se mai bine pe timpul iernii

In ce depozitez sucul de rosii?

sticle suc de rosiiSetul contine 6 Sticle Bormioli Giara Fun fabricate din sticla. Acestea sunt la ideale pentru depozitarea sosului de tomate si nu numai.

detalii si pret

 

 

 

 

 

borcan

 

Borcanul transparent Flora are o capacitate de 720 ml si este prevazut cu un capac alb de tip Twist Off 82 . Greutatea proprie este de aproximativ 300g.

detalii si pret

Recomandari

Comments are closed.