Sarmale delicioase traditionale in foi de varza acra si afumatura

Sarmale delicioase traditionale in foi de varza acra si afumatura

Ingrediente Sarmale delicioase traditionale

2 kg varza acra
450 g carne tocat de porc si de vită
50 g orez
200 g ceapa
ulei pentru prajit
100 g costita afumata
2-3 linguri bulion
2 foi dafin
sare
piper

Preparare Sarmale delicioase traditionale

Va prezint pas cu pas, reteta de sarmale delicioase traditionale in foi de varza acra si afumatura dupa cea mai simpla reteta de la bunica.
Curatam varza de frunzele exterioare, alegem foile care sunt bune si nu sunt gaurite, le taiem in dimensiuni potrivite pentru a impacheta carnea. varza care ne ramane o tocam solzisor. curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Dupa care o punem intr-o cratita si o calim pana devine aurie cu ulei si putina apa. Orezul se spala si se da in cateva clocote, sa nu fie foarte fiert.

Cand s-a racit ceapa calita o amestecam intr-un castron cu carnea tocata, piperul, sarea si orezul prefiert. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura sau cu mana, cantitatea unei nuci, se pune pe frunza de varza si se ruleaza cu marginile in interior

Frunzele de varza ramase si cele mici se toaca solzisor si se foloseste pentru a forma primul strat pentru sarmale si ultimul.

Cum se aseaza sarmalele in cratita?

Se foloseste o cratita inalta sau un vas de lut ( eu am folosit un vas de lut, le puteti gasi aici ), iar primul strat va fi format din varza acra tocata, peste varza se pun sarmalele, asezate in cerc si costita afumata, iar deasupra un alt strat de varza tocata. Peste ele se pune bulionul diluat cu apa, se pun frunze de dafin si boabe de piper.

Se lasa la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din cand in cand, se mai completează cu apa, sa nu se lipeasca. Poate fi tinute mai putin pe foc si bagate la cuptor pana se fierb. La cuptor sunt absolut delicioase.

Recomandari

Tags:

Comments are closed.