Salata de boeuf cu carne de vita pentru masa festiva de Craciun

Salata de boeuf cu carne de vita pentru masa festiva de Craciun

Salata de boeuf, este preparata de majoritatea gospodinelor cu ocazia meselor festive de Craciun, este un preparat nelipsit de pe masa romanilor.Poate fi preparata cu maioneza sau fara, cu diferite combinatii de carne si legume. Salata de boeuf poate fi servita ca si aperitiv pentru masa de Craciun. Pentru o salata de boeuf reusita, maioneza trebuie sa lege ingredientele, nu sa le acopere, asta daca folositi maioneza.

Reteta salata de boeuf cu carne de vita pentru masa festiva de Craciun

Ingrediente Salata de boeuf:
400 grame carne de vita,
300 grame mazare fiarta,
12 cartofi,
3 morcovi,
o albitura,
o ţelina mica,
castraveti murati
gogosari in otet,
sare,
piper,
o lingura de mustar,
maioneza dupa gust

Mod de preparare salata de boeuf cu carne de vita pentru masa festiva de Craciun:

Cartofii intregi se spala foarte bine se pun intr-un vas la fiert cu tot cu coaja, in timp ce restul legumelor, morcovul, albitura si telina se curata de coaja si apoi se pun la fiert. Carnea de vita se taie in bucati si se fierbe separat de legume. Se toarna apa pana la jumatatea vasului, urmand sa se mai completeze pe parcursul fierberii. Cand legumele si carnea au fiert se scot si se lasa la racit. Atat legumele cat si carnea se taie marunt in cuburi si se amesteca in castron cu mazarea, maioneza, mustarul, sarea, cimbrul si piperul, dupa gust. Salata se poate servi ca aperitiv de Craciun cat si ca garnitura pentru friptura. Se orneaza dupa preferinta pe un platou intins sau farfurie. Pofta buna!

Cum poate fi servita salata de boeuf ca si aperitiv?

Va oferim cateva sugestii pentru servire foarte atractive si delicioase:

Rulouri de sunca cu salata de boeuf

Rulouri de sunca cu salata de boeuf

 

mini tort de salata boeuf

Mini tort de salata de boeuf

 

salata boeuf in cosulete de placinta

Salata boeuf in cosulete de placinta

 

Salata boeuf in cosulete din ou

Salata boeuf in cosulete din ou

Save

Recomandari

Tags:

Comments are closed.