Pui de tara la gratar

Pui de tara la gratar cu ardei copti si usturoi. In vizita la parintii unui prieten, la tara, langa Slobozia. Cum sa incep? Exact cum mi-as dori eu. Gospodarie cu adevarat. 200-300 de pui, porci, capre, vitea, solar urias, livada, moara.
Ajuns aici pentru prima oara (asta era prin august cred), am fost intampinat cu o palinca si cu o ciorba de pui cu bors. De fapt era bors de pasare! O minunatie!
Pentru gratarul de seara am venit pregatiti cu carnati si cotlete de porc, dar s-au taiat si 4-5 puisori cam la 0,8-1,2 kg. Langa am pus si ardei kapia din gradina, am facut o salata de castraveti cu usturoi, si branza la gratar. Tatal prietenelui are o sursa de branza de la munte, si zice el : branza de la munte e din lapte curat pentru ca vacile nu mananca iarba prafuita!
Branza pe gratar trebuie sa fie grasa si veche. Am mancat cotlet de porc cu branza asta! O combinatie de gusturi deosebita.
Cand am ajuns la pui a fost problema (imi ploua in gura): pulpitele de pui la gratar date prin mujdei si umplut gura cu ardei copt…mama mea! Carnea de pui crescut cu uruiala de porumb cu grau, ovaz, floarea soarelui si mazare, are un gust de taran, pui taranesc. Si puii astia abia incepeau sa creasca. Minunat. Eu nu sunt fan pui, de pui congeleat nici nu ma ating. Un pui de la tara in ciorba il iubesc. Bineinteles ca a fost si la pachet, si chiar accept o ciorba din ele chiar daca il decongelez, dar e de la tara.
Asta imi doresc, o casa la tara in care sa imi gasesc libertatea gurmanda, linistea si fericirea aerului taranesc. Nu mai e mult, pana acolo.

IMG_6117.JPG

IMG_6115.JPG

IMG_6107.JPG

IMG_6120.JPG

Recomandari

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.