Prajitura alba ca zapada

alba ca zapada

Ingrediente foi:
5 linguri lapte
5 linguri zahar
2 oua
5 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
faina cat cuprinde
1 praf de sare.

Laptele cu zaharul, ouale si uleiul se pun intr-un vas si se amesteca bine. Adaugam si amoniacul stins, praful de sare si faina.Trebuie sa obtinem un aluat nu prea vartos pentru a se putea intinde usor. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie pe dosul tavii, care se va coace aproximativ 10 minute. Luam prima foaie si o ungem cu jumatate din crema. Punem si a doua foaie si repetam operatiunea. Punem deasupra ultima foaie si bagam prajitura la frigider ca sa se intareasca crema. Este bine sa punem o greutate deasupra pentru a se lipi cat mai bine crema de foile de prajitura.

Ingrediente crema:

500 ml lapte
1 cana zahar
8 linguri faina
250 g unt
zeama si coaja rasa de la o lamaie.

Preparare crema:

Jumatate din cantitatea de lapte se fierbe cu zaharul, iar cealalta jumatate se amesteca bine cu faina, apoi se pune la fiert cu prima jumatate pana se ingroasa putin. Se adauga untul si aceasta compozitie se tine pe foc pana se ingroasa, astfel incat sa nu se scurga de pe tel. Dupa ce o luam de pe foc adaugam zeama si coaja rasa de la o lamaie (niciodata nu le punem cand crema este inca pe foc pentru ca devine amara). Se lasa la racit.

 

In cateva ore e buna de mancat.

Recomandari

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.