Muraturi amestecate la butoi

Muraturi amestecate la butoi pentru iarna

Muraturile nu ar trebui sa lipseasca din meniul de iarna, mai ales cand mancarurile grase sunt frecvent prezente pe masa noastra. Muraturile sunt bogate in enzime ( care sunt importante pentru ajutarea digestiei ) si in probiotice, care ajuta la reglarea florei intestinale. De obicei, alimentele fermentate, cum sunt si aceste muraturi amestecate, ajuta la imbunatatirea digestiei si in final la intarirea sistemului imunitar.

Muraturi amestecate la butoi! Dupa ce am pus muraturi in fiecare an la borcan, ani la rand, anul acesta, avand in vedere ca m-am mutat la curte am hotarat sa le pun la butoi.  Mirosul nu ma va deranjeaza, daca apare, pentru ca toate conservele sunt intr-o camera separata. Am hotarat, anul acesta pun la butoi!

De ce aveti nevoie pentru muraturi amestecate la butoi?

  • Gogonele gaurite cu furculita
  • pepeni mici gauriti cu furculita
  • morcovi taiati in doua
  • ardei galbeni curatati si taiati in doua
  • telina felii
  • conopida buchete
  • 1,5 kg de hrean la un bitoi de 80 de litri
  •  2 legaturi mari de marar uscat
  • frunze de telina
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 3 plicuri de piper boabe
  • 2 plicuri boabe de mustar
  • o lingura de sare la litrul de apa fiarta


Mod de preparare

Dupa ce am spalat si am pregatit toate legumele le-am asezat in butoi si am turnat apa fiarta si sarata peste. este important cand pregatiti saramura, apa sa fiarba, iar sarea sa se topeasca cat de cat. Le mai suflu la cateva zile, cand trec prin camera. Castravetii sunt pusi separat!

Muraturi amestecate la butoi

 

Muraturile au proprietati anticancerigene, un nivel mare de vitamine, posibilitatea de a popula intestinele cu bacterii benefice precum si proprietatea de a intari sistemul imunitar, astfel ele sunt recomandate sa nu lipseasca din dieta noastra zilnica. Asa ca, acum, la inceputul toamnei, este bine sa ne facem rost de o portie buna de muraturi pentru a o avea pe timpul iernii in camara

Recomandari

Comments are closed.