Gogosari in otet pentru iarna fara conservanti

Gogosari in otet pentru iarna fara conservanti

Ingrediente Gogosari in otet pentru iarna fara conservanti:

  • 4 kg de gogosari
  • 1- 2 radacini de hrean
  • 2 l de otet
  • 1 l de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare Gogosari in otet pentru iarna fara conservanti:

Gogosarii se spala sub jet de apa, se taie pe jumatate sau daca sunt mari in felii si se curata de samburi. Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. In borcane de 400 g se aseaza feliile de gogosari, se adauga si hrean printre ele, se pun cateva boabe de piper si foi de dafin.

Cum se pregateste saramura pentru gogosari in otet?

Se pregateste o saramura formata din 2 cani de otet de 9 grade si o cana de apa, iar la litrul de lichid se adauga o lingura de sare pentru muraturi si doua linguri de zahar. Se amesteca bine compozitia, se adauga piper boabe si foi de dafin si se da in clocot.

     Saramura fierbinte se toarna in borcane peste gogosari si se pune capacul infiletat bine. Dupa ce borcanele s-au racit se depoziteaza si se pastreaza in camara la rece.

Recomandari

Comments are closed.