Cum spălam o damigeana murdara

Cum spalam o damigeana murdara veche? Cu ce curatam o damigeana veche foarte murdara? Cum curatam interiorul damigenelor? Cum scot mirosul din ea? Intrebarile acestea mi le-am pus si eu!

Si am căutat pe net sfaturi si impresii. Perie, soluții speciale…. Complicat. O soluție care era lăudata costa 80 lei!!! O damigeana noua… 60 lei! Unde este câștigul?

Citind atent ce conține soluția minune, am observat ca este pe baza de soda caustica. Am mers la magazinul de materiale de construcții si am întrebat dacă au si cât costa. Surpriza: 7 lei punga de un kg. Am pus damigeana in cada, deși stau la curte, am pus soda in ea si apa pana sus. După câteva ore am vărsat din apa si deja se curățase, dar nu total. Am băgat in ea un pumn de pietricele si am început sa o mișc încât pietrele sa se plimbe exact unde era murdaria. S-a făcut bec! Prostia a fost ca atunci când am pus pietricele in ea, au scăpat câteva fire de nisip in cada, iar atunci când o mișcam pe toate părțile a plesnit! La revedere! Următoarea damigeana am curatat-o in curte. Bineînțeles din 5 au scăpat doar 2, dar acum știu cum sa o fac. Una dintre ele s-a spart așa : am pus in ea 2 pumni de soda, după care am turnat apa, câțiva litri si a făcut o reacție chimica, s-a încălzit tare si a plesnit. Cel mai indicat este sa faceți amestecul intr-o găleata si după aceea turnați in damigeana. Folosiți mănuși când lucrați cu soda. Trebuie cu multă atenție.

Soluția pentru spălat este soda caustica si câteva bile de plastic sau metal.

Cum spalam o damigeana

Cum spalam o damigeana

 

Recomandari

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.