Castraveti murati in otet pentru iarna

Castraveti murati in otet pentru iarna

Castravetii murati pot fi folositi atat in salate de muraturi cat si in diverse aperitive. In special sunt serviti in anotimpul rece, cand sunt consumate mancaruri grase.
Ingrediente Castraveti murati in otet pentru iarna

2 kg castraveti
2 morcovi, taiati rondele
1 ceapa taiata solzisori
5 lingurite zahar
1 plic boabe piper negru
5 lingurite boabe de mustar
5 frunze de dafin mici (optional)
5 flori de marar
20 linguri otet
5 lingurite sare

Mod de preparare Castraveti murati in otet pentru iarna

Cantitatea prezentata este suficienta pentru 5 borcane de 800 gr. Eu le-am cumparat de aici.

Castravetii se spala bine si se asaza in borcane. In fiecare borcan se pun 10-15 boabe piper, se impart in mod egal intre borcane rondelele de morcovi si ceapa, 1 floare de marar, 1 frunza de dafin mica (dupa gust), 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita de sare, una de zahar, 4 linguri de otet si se completeaza cu apa.

Se acopera borcanele cu capac si se pun la fiert in bain-marie, pentru 15 minute, din momentul in care au fost puse pe foc.

Se lasa sa se raceasca in apa.

Recomandari

Tags:

Comments are closed.