Aragaz electric sau pe gaz? Avantaje si dezavantaje

Aragaz electric sau pe gaz? Avantaje si dezavantaje

Aragaz electric sau pe gaz? Avantaje si dezavantaje

Aragaz electric sau pe gaz? Avantaje si dezavantaje

Aragaz electric sau pe gaz? Aragazul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din bucatarie, ajutandu-va sa gatiti toate mesele de zi cu zi, retetele sofisticate de sarbatori pentru prieteni si familie. Exista o multime de modele diferite de aragazuri, pe gaz sau electrice si poate fi dificil sa restrangeti optiunile. Exista avantaje atat pentru cele pe gaz cat si pentru cele electrice, iar alegerea finala se rezuma la modelul care va avantajeaza cel mai mult.

Aragaz electric sau pe gaz? Un aspect important pentru oricine achizitioneaza o gama de bucatarie ( fie aragaz, fie plita si cuptor incorporabil) este costul. In principiu cele electrice sunt mai ieftine deoarece electricitatea exista deja in orice locuinta. Instalarea unor conducte de gaz poate fi costisitoare daca nu exista deja una.

De asemenea ati putea lua in considerare siguranta unui cuptor electric comparativ cu unul electric. Ambele au riscuri inerete. Este posibil sa va simtiti mai confortabil cu caldura degajata de aragazul electric decat pericolul unei scurgeri de gaz. Flacara deschisa a unui aragaz pe gaz poate arde cu usurinta ceva sau pe cineva din intamplare. Cu toate acestea este mai evidenta cu ochiul liber decat un element electric inca fierbinte, si, prin urmare, mai usor pentru a evita arsurile.

Aragaz electric sau pe gaz? Exista mai multi factori de luat in considerare cand faceti alegerea, dincolo de cost si de siguranta. Luati in considerare avantajele si dezavantajele enumerate mai jos, pe masura ce luati o decizie cu privire la care aragaz este cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Aragaz electric sau pe gaz? Aveti mai jos pareri pro si contra

Aragaz electric

Pro:
Este usor de curatat. O gama neteda superioara este foarte usor de curatat.
Suprafata stabila. Gamele electrice sunt mai stabile pentru oale si tigai, decat gratarele celor pe gaz. Nu trebuie sa va mai faceti griji ca oala nu sta dreapta si va curge continutul ei pe langa, ca urmare a unui element inclinat
Aprinderea: Trebuie doar sa rasucit de buton si ochil incepe sa se incalzeasca imediat. Cuptorul electric se incalzeste mai repede decat cel pe gaz si se incalzeste in mod constant.
Gamele electrice vin cu caracteristici optionale cum ar fi ventilatoare si gratare, decat cele pe gaze. Unele modele au chiar si al cincilea element care se incalzeste suficient doar pentru a mentine mancarea calda
Caldura intr-un cuptor electric este mai uscat si mai uniform distribuita in comparatie cu un cuptor cu gaz, care este mai bine pentru parajire si coacere.

Contra:

Sursa de alimentare: In cazul in care se ia curentul nu puteti gati
Durabilitate: O plita cu ceramica neteda se poate sparge daca un element/obiect greu cade pe ea sau daca stropesti cu apa rece pe un arzator fierbinte. De asemenea, o puteti zgaria in partea de sus cu un vas de fonta iar finisajul lucios dispare.

Aragaz pe gaz

Pro:
Incalzeste rapid. Flacara este imediata, oferindu-va caldura instantanee, putand controla nivelul de caldura cu precizie. Atunci cand oprit flacara, mancarea poate ramane pe pozitie fara a avea griji ca se va arde, deoarece elementele se racesc rapid.

Prin utilizarea de gaze economisiti bani pe termen lung, avand in vedere ca gazul este mai ieftin decat electricitatea.

Daca va place fripta la cuptor, un cuptor cu gaz poate oferi o neuniformitate atragatoare pentru produsele alimentare, cum ar fi cartofi sau branza de pe supa de ceapa franceza.
Contra:

Temperaturile cuptorului sunt mai calde in partea superioara a cuptorului cu gaz, astfel de coacere necesita rotirea si plasarea mai departe de sursa de caldura. Gaze naturale da umezeala, creand o caldura umeda, mai degraba decat caldura uscata necesara pentru prajire eficienta.

Stabilitate flacara: Daca aveti o fereastra deschisa in apropierea aragazului, vantul poate diminua sau stinge flacara cu gaz. Acest lucru poate fi enervant daca aveti de gatit peste sau ceva la fel de urat mirositor si doriti sa aerisiti casa in timp ce gatesti.

Greu de curatat: Curatarea placii de gatit pe gaz implica mutarea gratarelor de fonta si arzatoarelor. Fiecare arzator are piese care pot fi miscati din loc accidental si rezulta flacara inegal cand porniti aragazul.

Recomandari

Comments are closed.